У Чернівцях розгортається черговий скандал довкола реконструкції кінотеатру імені Миколайчука

Автори проекту реконструкції кінотеатру імені Миколайчука у Чернівцях припиняють співпрацю з підрядником і замовником будівельних робіт.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив архітектор Ярослав Бойко.

Він зазначив, що таке рішення його команда проектантів прийняла через непорозуміння з підрядником та замовником.

Ярослав Бойко заявив, що проблеми з підрядником почали виникати ще на початку 2016 року.

“Від нас постійно вимагали вносити зміни в проект лише через те, що Підрядник хотів використовувати інші матеріали ніж ті, які були зазначені в проекті.
На жаль, нетактовні дії Замовника та Підрядника в напрямку зміни проектних рішень шляхом спрощення форм і конструкцій, заміни красивих та якісних матеріалів на банальні та непрактичні в експлуатації стали скоріше правилом ніж винятком”, – йдеться у дописі.

За словами архітектора, згодом проектні рішення та їх втілення відбувалося уже без попереднього погодження з автором проекту.

“Однак, ми були і залишаємося принциповими щодо неможливості внесення до проекту тих змін, які знецінять кіномистецький центр архітектурно та естетично, зробивши з сучасного мистецького простору чергову будівлю в найкращих традиціях “постсовка”, – написав Бойко.

Архітектор також додав, що впродовж трьох років команда боролася за реалізацію того проектного рішення, яке було представлено місцевій громаді.

“Однак, сили виявились нерівними. Наша команда більше не здатна протистояти на диво злагодженій взаємодії Підрядника та Замовника. Контроль Підрядника щодо виконання робіт згідно проекту знаходиться поза нашими можливостями… 29 листопада 2018 року на нами було зафіксовано, що Підрядник почав виконувати вкладання керамплитки на підлогу у вестибюльній групі приміщень всупереч проекту. На наші застереження та записи в журналі авторського нагляду ні Замовник, ні Підрядник жодним чином не відреагували”, – повідомив Бойко.

Відповідно до таких дій замовника і підрядника, команда проектантів кінотеатру повідомила про припинення співпраці.

Реклама

Коментарі:

  • Як не дивно раніше проблем не було, тільки мера «скинули» і давай творити, що заманеться! Що криша з‘явилась?» легше рішать вапроси?»

  • І підрядник якийсь таємний. Чи не з космосу, випадково? Може на метеоритні камені замінив ?

Залишити коментар