Бурбак про вибори ректора ЧНУ: багато речей відбуваються в тіні

У Чернівцях батько депутата міськради Ярослава Петришина є ймовірним претендентом на посаду ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Наразі Роман Петришин обіймає посаду першого проректора ЧНУ та є Уповноваженим з питань запобігання й виявлення корупції у вузі.

Про це народний депутат України Максим Бурбак розповів у передачі “Пряма відповідь” на телеканалі “Чернівці”.

“В університеті є одне питання – щодо керівництва. І впливу бухгалтера на прийняття всіх рішень у Чернівецькому національному університеті”, – зазначив Бурбак.

“Зараз дуже багато речей відбувається в тіні, про це всі знають, бачать, але чомусь не говорять”, – повідомив нардеп та назвав серед цих “тіньових” тем і вибори ректора.

Максим Бурбак зазначив, що на посаду ректора ЧНУ на наступних виборах претендуватиме батько депутата-бізнесмена Роман Петришин.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що у 2015 році університет закуповував комп’ютерну техніку у МПП “Німфа”, яку пов’язують з близькими родичами першого проректора ЧНУ Романа Петришина. Засновниками і підписанти підприємства є Ярослав та Людмила Петришини.

Окрім того, обговорюючи у програмі “Пряма відповідь” тему університету Максим Бурбак нагадав про завершення будівництва корпусу ЧНУ.

“Завдячуючи прем’єр-міністру Яценюку та міністру Лілії Гриневич було завершено будівництво корпусу університету на вулиці Сторожинецькій, який з 90-х років не могли завершити”, – зазначив нардеп.  

Також Бурбак додав, що вища школа зараз має великий шанс розвиватися, оскільки отримала автономію.

“Що могла зробити влада? Не впливати на внутрішню політику вищих навчальних закладів. Для цього була прийнята реформа вищої освіти, і їм (ВНЗ – авт.) дали повну фінансову автономію. Ніхто не втручається в роботу вищих учбових закладів”, – наголосив Бурбак.

Реклама

Залишити коментар