СБУ не відомо про утримання в російських казематах брата Мунтяна – МБ

Служба безпеки України не володіє інформацією про рідного брата голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого, за словами посадовця, правоохоронці затримували на території Російської Федерації й утримували у бетонному підвалі.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит кореспондента molbuk.ua.

Так, журналіст у своєму запиті до СБУ вказав чотири запитання, які стосуються відповідної заяви Івана Мунтяна:

1. Чи наявні у Служби безпеки України дані про затримання у Москві брата голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна?

2. Якщо цей факт підтверджується, то коли і де його заарештували, де саме його утримували?

3. Коли був звільнений брат голови Чернівецької облради?

4. Чи зверталися його родичі за допомогою до консульських установ України в Росії?

Проте у відповіді на запит вказується, що правоохоронцям нічого не відомо про ймовірне затримання брата голови обласної ради.

“Повідомляємо, що інформація у межах компетенції СБ України відсутня”, – йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, 21 листопада на сесії обласної ради Іван Мунтян публічно заявив, що його рідного брата заарештували в Росії і впродовж трьох днів тримали у бетонному підвалі через його прізвище.

“Мій рідний брат, коли приїхав до Москви лікуватися від тяжкої хвороби, його заарештували і тримали три дні тільки через те, що його прізвище Мунтян. І йому сказали, що його рідний брат собі дозволяє у Чернівцях забагато того, що не дозволяється. Це я вперше заявляю! Він дуже тяжко хворіє, і його тримали у бетонному підвалі із бетонними стінками. Скажіть, будь ласка, яка ще може бути моя особиста позиція до таких людей, керівників держав, які вбивають наших героїв?”, – заявив Іван Мунтян, додавши, що “дехто хоче піаритися на таких незрозумілих моментах”, – заявив чиновник.

Реклама

  • Треба розуміти, що Мунтян вмовляє свого вчителя – дорожника, Харлашко, піти в “російські каземати” замісто його брата? Це, що погано вчив? Адже в “руїнах” облавтодору до сих пір розгрібають його мільйонні борги

Залишити коментар