УСБУ в Чернівецькій області організувало перегляд патріотичного фільму для учнів військового ліцею

Напередодні Дня Гідності та Свободи співробітники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області організували для учнів Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату зустріч із учасниками бойових дій на сході України та благодійний перегляд фільму «Позивний Бандерас».

Ліцеїсти багато дізналися про неоголошену війну із перших уст, йдеться на свйті ліцею.

2

«Фільм «Позивний Бандерас» побудований на реальних подіях, – зазначив начальник УСБУ в Чернівецькій області генерал-майор Руслан Сторожук перед початком сеансу– Переглядаючи його, ви побачите, яку велику і відповідальну роботу здійснюють військові, і співробітники спецслужби зокрема, у спецопераціях з протидії диверсантам. Нерідко за це доводиться платити найвищу ціну – власне життя. Серед тих, хто загинув, захищаючи рідну землю від агресора, і наш колега – капітан Олександр Петрищук та ще 65 земляків-буковинців».

3Чернівецький кіборг, а нині керівник Центру допомоги учасникам АТО та радник голови ОДА з цих питань Валерій  Краснян, який також завітав на зустріч, закликав присутніх вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Він представив ліцеїстам своїх побратимів і запевнив, що вони не називають себе ветеранами, а готові в будь-який час знову зі зброєю в руках стати на захист Батьківщини.

Після перегляду фільму про українських захисників учень 10-А класу Павло Барановський поділився враженнями: «Цей фільм неможливо дивитися без сліз, Бо одна справа, коли ти просто собі живеш, навчаєшся і знаєш із новин, що десь там на сході України війна. І зовсім не так, коли ти ніби переносишся в іншу реальність і відчуваєш усе те, що переживають наші захисники. Хочеться їм усім низько вклонитися».

Реклама

Залишити коментар