ГПУ та СБУ проводять обшуки у приміщеннях ГУ ДФС в Чернівецькій області

У середу, 21 жовтня, співробітники Генеральнї прокуратури України спільно з ГУБКОЗ СБ України проводять низку обшуків у службових приміщеннях ГУ ДФС в Чернівецькій області та Чернівецької митниці.

Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що заходи зумовлені необхідністю перевірки інформації щодо причетності посадових осіб зазначених органів до незаконних схем ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах під час експорту «горіхів волоських».

Варто зазначити, що Генеральною прокуратурою України спільно з ГУБКОЗ СБ України цього року на території Вінницької області знешкоджено злочинну організацію, учасники якої використовуючи аналогічні схеми з експорту горіхів завдали збитків державі на суму понад 300 млн грн., йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування, начальнику ГУ ДФС у Вінницькій області, його першому заступнику, а також підконтрольним керівникам суб’єктів господарювання повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч.ч. 3, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Реклама

Залишити коментар