Мінфін: Майже 70 тис. українців отримують субсидії за кількома адресами

Більш як 68 тисяч громадян отримують житлово-комунальні субсидії за кількома адресами. Про це повідомив заступник міністра фінансів Юрій Гелетій, повідомляє Корреспондент з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів у вівторок, 20 листопада.

За його словами, перевірки отримувачів житлово-комунальних субсидій протягом січня – вересня цього року показали, що понад 68 тис. осіб отримують кілька субсидій за різними адресами.
“Або інший приклад – громадянин купив автомобіль Mercedes-Benz вартістю понад 1,3 млн грн і оформив субсидію на 2 тис. грн”, – повідомив Гелетій.

Відзначається, що Мінфін з початку року направив близько 7,5 млн рекомендацій про перевірку достовірності інформації, яку подали одержувачі субсидій, завдяки чому вдалося уникнути неефективного використання 5,9 млрд грн. Крім цього, верифікація сприяла поверненню 46,5 млн грн бюджетних коштів.

“Проводячи верифікацію, Мінфін ніяк не втручається в особисте або сімейне життя громадян. На сьогодні відомство працює з даними, отриманими до 11 жовтня 2018 року на основі поточних нормативно-правових актів”, – повідомили в міністерстві.

Реклама

Залишити коментар