Британія стурбована тим, що Росія затримує судна в Азовському морі – ЗМІ

Припинити затримувати і перешкоджати доступу суден в Азовське море закликало Росію Міністерство закордонних справ Великобританії.

Про це йдеться в заяві британського МЗС, пише видання Корреспондент.

“Росія і її сили безпеки продовжують порушувати українське та міжнародне судноплавство в напрямку українських портів в Азовському морі. У березні Росія відкрила незаконно побудований міст через Керченську протоку, що з’єднує Росію з окупованим Кримським півостровом”, – йдеться в заяві.

Зазначається, що відтоді “Росія проводить операції із зупинки і пошуку вантажних суден, що прибувають і відбувають з українських портів в Азовському морі.

“Це призводить до затримки, значного збільшення транспортних витрат і зниження доходів українських портів”, – зазначили британські дипломати.

За даними відомства, вже більш як 200 суден постраждали від “політики, яка завдає шкоди економіці України та підриває її суверенітет”.

“Ми також стурбовані зростанням військової присутності Росії в Азовському морі. Великобританія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її визнаних кордонів і територіальних вод. Закликаємо Росію забезпечити безперешкодний доступ торгових суден через Керченську протоку і Азовське море”, – йдеться в заяві.

 

фото glavcom.ua

Реклама

Залишити коментар