Чернівецьким підприємцям нагадали про прибирання снігу

В зв’язку з сніговими опадами, інспекція з благоустрою звертається до всіх суб’єктів господарювання з вимогою дотримуватись Правил благоустрою міста в частині своєчасного прибирання снігу на прилеглих територіях.

Зокрема, звертають увагу на пункти: 5.1. Зимове прибирання забезпечує нормальний рух пішоходів та транспорту і включає: підмітання та зсув снігу; усунення слизькості; прибирання снігу та сніжно-льодяних утворень до твердого покриття. 5.1.1. Прибирання вулиць і тротуарів, площ в період снігопаду проводиться комунальними спеціалізованими підприємствами та суб’єктами господарювання на прилеглій території. 5.1.3.

Прибирання здійснюється негайно з початку снігопаду, для запобігання накату, безперервно – до закінчення снігопаду. 5.1.4. На територіях прибирання суб´єкти господарювання та підприємницької діяльності прибирають: тротуари від снігу і льоду та посипають їх піском; дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах і негайне прибирання скинутого снігу та льоду). 4.3. Підприємства, установи та організації  незалежно від форм власності, громадяни – суб’єкти підприємницької діяності та громадяни  зобов’язані щодня прибирати прилеглі та закріплені території, як правило з   6 год до 10 год та з 16 год, а також підтримувати належний санітарний стан впродовж  всього встановленого режиму.

За несвоєчасне прибирання території від снігу та снігового накату до твердого покриття, не посипка інертним матеріалом передбачена відповідальність за ст.152 КупАП (п. 12.14 додатку до тимчасових Правил благоустрою м.Чернівців, затверджених рішенням міської ради VI скликання від 03.02.2015 №1489. Штраф від 340 грн.-1700 грн.

Реклама

Залишити коментар