У Чернівцях за тиждень зареєстровано 55 випадків кору

За минулий тиждень у Чернівецькій області захворіло кором 172 осіб (116 дітей та 56 дорослих), що на 2% більше, ніж попереднього тижня.

Державна установа “Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” інформує, що на Буковині триває спалах кору.

Протягом тижня випадки кору реєструвались у м.Чернівці – 55, Хотинському районі – 28, Сокирянському – 23, Путильському – 12, Вижницькому – 12, Новоселицькому – 10, Герцаївському–9,  Кіцманському – 7, Глибоцькому – 6, Сторожинецькому – 6, Заставнівському – 3. Кельменецькому – 1.

Протягом спалаху у 86 хворого кором зареєстровані ускладнення, захворіло кором 28 вагітних та 5 новонароджених. Летальних випадків від кору в області не зареєстровано.

Нагадаємо, невакцинованим дітям не дозволяють відвідувати школи та дитячі садки.

Медики кажуть, якщо рівень захворюваності залишиться на такому ж рівні, до кінця року кількість хворих на кір може перевищити максимальний для незалежної України показник, коли у 2006 році на кір захворіли 42 724 людини. У зоні особливої небезпеки – діти 5–9 років (майже 32% серед усіх дітей). Це ті діти, які не отримали другу дозу КПК вчасно, через що у них не сформувався імунітет до хвороби.

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців – усіх разом і кожного зокрема – залежить від рівня щеплень у країні.

 

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

Реклама

Залишити коментар