Збройні сили України отримали нову партію танків Т-72 – Турчинов

Українські військові отримали 70 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема, модернізовані танки Т-72, нові БТР-3, високоточні протитанкові комплекси «Стугна-П» та «Корсар», мобільну РЛС кругового огляду «Дельта», новітні броньовані автомобілі «Варта» та «Новатор», а також 82-мм міномети українського виробництва.

Про це повідомляє прес-служба РНБО України.

За словами Секретаря РНБО України Олександра Турчинова, танк Т-72 – це бойова машина, яка пройшла глибоку модернізацію, що дозволяє ефективно використовувати його в умовах сучасного бою. «Дуже гарно показав себе на сході вітчизняний БТР-3, який був серйозно допрацьований після використання у бойових умовах, що дозволило значно збільшити ефективність його застосування та досягти високої точності ведення вогню з усіх видів озброєння», – зазначив він.

«Потужні, ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси виробництва КБ «Луч» відомі далеко за межами нашої країни і мають великий попит на зовнішніх ринках озброєнь», – заявив О. Турчинов, додавши, що, зокрема, «Стугна-П» не поступається «не лише російським, але й європейським та американським аналогам».

Він повідомив, що лише за 3 квартали поточного року підприємства ДК «Укроборонпром» передали українському війську «понад 3500 одиниць озброєння та військової техніки, з них понад 2000 одиниць – нове та модернізоване озброєння».

Реклама

Залишити коментар