У Чернівцях можуть повторитися аварії на теплотрасах – Меленчук

Через нездовільний стан мереж теплопостачання у Чернівцях є ймовірність нових проривів, внаслідок чого житлові будинки можуть залишитися без теплопостачання.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив начальник “Чернівцітеплокомуненерго”  Олександр Меленчук.
Зазначається, що коментуючи ліквідацію пориву тепломереж на розі вулиці Комарова та Героїв Майдану, посадовець зазначив, що не виключено, що така ж ситуація може повторитися у майбутньому.

“Цього року не було більше поривів тепломережі, ніж у попередні роки. Найбільш проблемним був порив на вулиці Героїв Майдану, внаслідок чого без опалення на кілька днів залишилися кілька шкіл, дитсадків та багатоповерхівок”, – сказав О. Меленчук.

“Порив ліквідовували так довго, бо там, де були змонтовані тепломережі зверху, ще протягнули мережі електрики, газовики й водоканал. Тож дістатися до цих труб було дуже складно”, – пояснив керівник теплокомуненерго.

За його словами, труби у цьому місці перебувають в дуже поганому стані, і їх необхідно замінювати.

“На це потрібно 15 мільйонів гривень. Заміни потребує не лише одна ділянка, міняти потрібно всю трубу. Це майже кілометр труби. Сьогодні прорвало в одному місці, але може прорвати в іншому, бо вся труба в аварійному стані”, – сказав Меленчук.

Та все ж, комунальники сподіваються, що нинішній опалювальний сезон вдасться пережити без поривів на цій трубі, зазначає видання.

“Коли ліквідовували порив, я бачив, що не у найкращому стані інша труба, яка знаходиться трохи вище. Якщо проживемо цей сезон без поривів, то буде дуже добре”, – зауважив Меленчук.

Реклама

Залишити коментар