На Буковині виявили 406 нелегалів: найбільше – у будівельній галузі

Найбільшу кількість неоформлених працівників виявлено на об’єктах будівництва.

Головними державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управлінням Держпраці у Чернівецькій області за 10 місяців 2018 року виявлено 406 працівників, що працювали без належного оформлення, йдеться у повідомленні Управління.

За результатами перевірки Управління Держпраці в області встановлено 103 особи, які трудилися без оформлення трудових відносин, 292 працівники – без належного оформлення трудових відносин (роботодавці уклали з ними цивільно-правові угоди, що мали ознаки трудових). Для двох працівників суб’єкти господарювання використали підміну трудових понять через оформлення їх як фізичних осіб-підприємців. Дев’ятеро осіб було допущено до роботи без повідомлення про це відповідні територіальні органи Державної фіскальної служби.

За видами економічної діяльності найбільше нелегальних працівників на Буковині виявлено у будівництві (37%), торгівлі (22%), промисловості (11%), сфері ресторанного та готельного бізнесу (10%), на підприємствах транспорту (9%), у сільському господарстві (6%).

За результатами інспекційних відвідувань та інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної Управлінням Держпраці у Чернівецькій області між роботодавцями та найманими працівниками укладено
4541 трудову угоду.

Як відомо, порушення трудового законодавства карається штрафною санкцією у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника щодо якого скоєно порушення, а саме 111 690 гривень.

Фото ілюстративне, newpathway.ca.

Реклама

Залишити коментар