Чабана депутати гнали з Чернівців, а Максимюку підняли зарплатню – ЗМІ

Одразу після призначення на посаду директора водоканалу Борис Максимюк взявся не за ремонти поривів, не за заміну застарілих трубопроводів чи пошук грошей на погашення мільйонних боргів підприємства за електроенергію, а за головне… Не встиг новий директор завезти усі свої речі до робочого кабінету, як у міській раді ініціювали збільшити заробітну платню на водоканалі. Запропонував це близький друг Бориса Максимюка та депутат міської ради Валерій Чинуш, повідомляє Zахідний Аргумент.

Натомість, вже колишній керівник комунального підприємтва “Чернівціводоканал” Анатолій Чабан заявив, що з перших днів перебування на посаді всі ініційовані ним питання рубалися на кореню, йому депутати на сесіях прямим текстом говорили, щоб забирався із міста.

Втім, поки містом керував колишній голова, то були лише розмови. Ситуація кардинально змінилась одразу після того, як влітку цього року нинішня більшість з фракції “Рідне місто” на чолі із Проданом достроково припинила повноваження Каспрука.

Спочатку Василь Продан викликав до себе Анатолія Чабана і запропонував йому написати заяву на звільнення за власним бажанням. Коли ж той відмовився – за тиждень сам звільнив його власним розпорядженням. А вже через деякий час новим керівником “Чернівціводоканалу” призначили Бориса Максимюка.

На запитання, для чого Продану і його компанії посада директора неприбуткового комунального підприємства, пан Чабан відповідає коротко – земля. Водоканал має чималу земельну ділянку – 2,5 гектари у самому центрі міста на вулиці Щербанюка. На неї вже давно поклали око окремі депутати міської ради. В тому числі і Чинуш з Максимюком. Втім, відчужити її не вдавалось, поки на посаді директора “Чернівціводоканалу” була людина не з їх оточення. Так воно чи ні, буде видно вже згодом по відповідних проектах рішень міської ради, пише видання.

Після звільнення Анатолій Чабан повернувся до Рівного. Місяць відпочиває, після чого іде працювати назад на “Рівнеоблводоканал”. Каже, має надію, що ті, хто залишився працювати у Чернівцях, продовжать те, що було разом із ним заплановане. І додає, що на підприємстві не все так безнадійно, як здається. Його цілком можливо вивести на нормальний рівень роботи впродовж трьох – восьми років, в залежності від того залучати на це іноземні кредитні кошти чи працювати за рахунок бюджету міста та власних ресурсів. Але як для першого варіанту, так і для другого потрібні дві обов’язкові умови – розуміння і підтримка влади, та фаховий менеджмент.

Реклама

Залишити коментар