В Управлінні Держпраці прокоментували резонанс навколо зупинки ліфтів у Чернівцях

Повідомлення про подання до судової інстанції позовної заяви щодо необхідності зупинення експлуатації ліфтів викликало широкий суспільний резонанс.

Начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак прокоментував ситуацію щодо необхідності зупинення у багатоповерхівках Чернівців 18 ліфтових установок.

Про це йдеться на офіційній сторінці Управління Держпраці у соціальній мережі Facebook.

“Відсутність технічного огляду та завершення термінів експлуатації ліфтових установок – підстави для зупинення їх роботи”, – йдеться у коментарі.

Як пояснив Іван Луцак, під час проведення державного нагляду головний державний інспектор встановив порушення вимог законодавства з питань промислової безпеки та охорони праці суб’єктом господарювання, а саме відсутність технічного огляду пасажирських ліфтів та завершення термінів експлуатації установок.

Керівник територіального підрозділу Державної служби України з питань праці зазначив, що при виявленні таких порушень експлуатація механізмів повинна бути зупинена згідно зі Правилами безпечної будови та безпечної роботи ліфтів, затверджених наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 01. 10.2008 року за №190.

Згідно з цим документом, робота ліфтів не дозволяється у разі, якщо відсутній паспорт чи відомості про реєстрацію механізму; не проведено технічний огляд або експертне обстеження ліфтів; закінчився зазначений у паспорті термін роботи ліфта; не призначено наказом працівників, відповідальних за організацію робіт з технічного обслуговування і ремонту ліфтів, за організацію експлуатації та за справний стан ліфтів; відсутній атестований обслуговуючий персонал.

Фото ілюстративне, dniprograd.org.

 

Реклама

Залишити коментар