Декрет не скасували: держава компенсуватиме оплату няні, якщо жінка виходить на роботу

Днями у соціальних мережах активно обговорювали тему про нібито скасування  Мінсоцполітики з 1 січня 2019 відпусток по догляду за дитиною, замінивши передбачені за них виплати незначною компенсацією для батьків на оплату роботи няні.

Натомість прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що в Україні не скасують декретні виплати.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

“У соцмережах написано про те, що парламент, уряд збирається скасувати декретні виплати і так далі. Хочу сказати, що це абсолютне безглуздя… Ті, хто сьогодні “розганяє”, що ми будемо припиняти виплати, – це вороги України. Ніколи не дозволю забирати у людей те, що їм належить, а особливо коли мова йде про декретні, народження дітей і збільшення кількості українців”, – сказав Гройсман.

Він наголосив, що уряд підтримує народження дітей в Україні і буде тільки посилювати соціальну політику.

З наступного року жінкам, які продовжуватимуть працювати, замість декретної відпустки, держава буде компенсувати частину оплати послуг няні.

“З першого січня 2019 року, коли працююча мама найматиме няню, ми будемо компенсувати частину заробітної плати доглядальниці, щоб мати мала можливість працювати”, – зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав законним скасування фінансової допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років і скорочення розміру допомоги при народженні дитини.

 

Інфографіка Кабінету міністрів України

 

Реклама

Залишити коментар