Мажоритарна відповідальність: що обіцяли, а що зробили буковинські депутати

Чернівецьку область у парламенті представляють 4 депутати-мажоритарники – Микола Федорук, Іван Рибак, Григорій Тіміш та Максим Бурбак. Які обіцянки давали депутати та що їм вдалося зробити, досліджували ЗМІ.

Микола Федорук від Чернівців (Шевченківський р-н, ОВО №201) виконав передвиборчу обіцянку сприяти завершенню будівництва корпусу фізичного факультету Чернівецького національного університету ім. Федьковича, пише “Слово і діло”.

Станом на 6 червня 2016 року будівництво корпусу Чернівецького національного університету ім. Федьковича завершено.

Найбільше запевнень для свого округу (ОВО №202) дав Іван Рибак від Сторожинця. З чотирьох намірів нардеп одне виконав і одне провалив. Ще два – досі знаходяться в процесі виконання.

Чотири роки тому Рибак в своїй передвиборній програмі обіцяв, що доб’ється придбання нових автомобілів швидкої допомоги для округу. У департаменті охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації повідомили, що за період 2014-2018 років закупівля нових автомобілів швидкої медичної допомоги для мед закладів Вижницького, Кіцманського, Путильського, Сторожинецького районів Чернівецької області не проводилась.

Щоправда, Рибак добивався виділення коштів на ремонт доріг та мостів у Путильському районі Буковини, а також фінансування для проведення капітального ремонту автодороги державного значення Т-26-01 Чернівці-Вашківці-Путила-КПП “Руська”.

Також він “вибивав” кошти для будівництва під’їзних шляхів у місцях перетину державного кордону пунктів пропуску Руська-Ульма та Шепіт-Ізвори у Путильському районі Чернівецької області та надання їм статусу міжнародних. Добивався нардеп і погашення заборгованості по зарплаті працівникам райавтодорів Вижницького, Путильського, Кіцманського та Сторожинецького районів.

Григорій Тіміш, що представлє у Верховній Раді місто Новоселиця (ОВО №203) у травні цього року заявив, що заручившись підтримкою керівництва ОТГ, місцевих депутатів та підприємців, планує здати ще чотири нових штучних футбольних міні полів в окрузі. Виконав рардеп свою обіцянку про 20 ігрових майданчиків для дітей на окрузі.

Максим Бурбак від Хотина (ОВО №204) навесні цього року пообіцяв добудувати відділення пологового будинку Хотинської центральної районної лікарні. Нардеп повідомив, що у 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету на ремонт лікарні було виділено 3 млн. 645 тис. грн. Також поідомлялося, що 204 округ у 2017 році увійшов у ТОП округів з найбільшими сумами субвенцій, отримавши 79 млн. гривень.

Було проведено тендер, наразі тривають ремонтні роботи, в тому числі пологового відділення Хотинської ЦРЛ. Завершення ремонтних робіт заплановано на 2019 рік.

 

Реклама

Залишити коментар