Зліт в тумані: чернівецький аеропорт пройшов “бойове хрещення”

Сьогодні вранці незважаючи на складні погодні умови (сильний туман), з аеропорту “Чернівці” без затримки зміг вилетіти літак на Київ. Це стало можливим завдяки придбаній нещодавно новітній світлосигнальній системі. Вона дає змогу перерахунку видимості по яскравості вогнів в умовах поганої видимості.

Про це повідомляється на сторінці AIRPORT CHERNIVTSI  у Facebook.

“З початком сезону туманів, для багатьох аеропортів починається складний період. Якщо аеропорт по метеомінімуму не здатний прийняти літак, екіпажу доводиться йти на запасний аеродром, або повертатися в аеропорт вильоту, а це відразу ж тягне за собою незручності для пасажирів, додаткові витрати для авіакомпаній. Але це не стосується аеропорту Чернівці!”, – пише Aleksandr Griair.

“Всі ви вже знаєте, що наш аеропорт запустив в експлуатацію нову светосигнальную систему 1-ї категорії!
Сьогодні вранці вона пройшла перше бойове хрещення!

При метеомінімумі по 1-й категорії стандарт ICAO на зліт видимість повинна становити не менше 250 метрів по горизонту, а фактична видимість на ЗПС склала сьогодні 100 метрів. Та завдяки можливості перерахунку видимості по яскравості вогнів світлосигнальної системи, дальність склала 275 метрів, що дало можливість літаку авіакомпанії МАУ Е-190 вчасно, без затримки в очікуванні погоди вилетіти за розкладом о 7:05 “Чернівці-Київ” і забезпечити заплановані пересадки пасажирів з аеропорту “Київ” (Бориспіль) без змін в розкладі як для авіакомпанії, так і для аеропорту”, – йдеться в дописі.

Реклама

Залишити коментар