В Угорщині відкрили почесне консульство України

Почесне консульство України відкрили в угорському місті Шіофок. Його очолив підприємець Золтан Хорват. Про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп на власній сторінці у Facebook.

“Приємна і важлива подія в розвитку українсько-угорських відносин: сьогодні разом з Уповноваженим Міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини з питань зв’язків з почесними консулами Дьордєм Шухою урочисто відкрили Почесне консульство України в місті Шіофок.
До його компетенції будуть належати області Зала, Веспрем та Шомодь”, – написала Любов Непоп

“Вручила новопризначеному Почесному консулу України Золтану Хорвату консульський патент та екзекватуру.
Спільно з Золтаном Хорватом ми вже зробили декілька корисних справ: у травні 2017 р. за його фінансування в рамках проекту ,,Зігрій душу” у м. Печ пройшли 10-ти денну арт-реабілітацію 7 учасників АТО, у вересні 2017 р. на кошти зібрані з ініціативи З.Хорвата у м. Волноваха було відкрито сучасний дитячий майданчик європейського зразка, у грудні 2017 р. за фінансової підтримки З.Хорвата в Угорщині проведено міжнародний соціальний проект ,,Дитячий футбол миру”.
В рамках відкриття відвідали і приміщення, яке зараз перебуває в стадії реконструкції і в яке після відновлення переїде наше Почесне консульство”, – йдеться у дописі.

 

Реклама

Залишити коментар