Міністр МВС назвав соцпакет для поліцейських і рятувальників найдієвішим антикорупційним заходом

МВС запускає нові механізми соціального забезпечення поліцейських та рятувальників. Серед них – підвищення заробітної плати, компенсація за винайм квартир та система фінансового лізингу на придбання власного житла.

Про очікування від програми та мотивацію людей працювати в правоохоронних органах говорив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у програмі “Зрада/перемога” на телеканалі “ТВА”.

“Уперше в Україні запрацює іпотечне кредитування поліцейського. Це як у голівудських фільмах, де поліцейський забезпечений соціальним пакетом. У нас такого пакету не було і людина отримувала тільки зарплату”, – зазначив міністр.

Аваков розповів про покращення соцпакету уже з початку нового року. Так, з 1 січня зарплата зросте на 30%, що передбачено проектом держбюджету.

“Також ми вводимо ще дві категорії у соцпакет. Перше – це винайм житла. Поліцейським, особливо молодим поліцейським, буде оплачуватися оренда житла. А друге – ми відкриваємо іпотечну програму. Тобто, поліцейський, який приходить на службу, уже з другого року роботи може звернутися за іпотечним кредитом, отримати житло і впродовж 20 років виплачувати цю іпотеку. При цьому держава, а саме МВС, буде покривати відсотки по цій іпотеці. І тут ще один стимул. Ти пропрацював 5 років – тобі списується 10%, 10 років – 20% і так далі. До 40% відсотків сплачує держава. А якщо у сім’ї є дитина – списується ще 5%, якщо двоє дітей – 10%”, – розповів Аваков про покращення соціального забезпечення.

Міністр зауважив, що введення такої системи є кращим, аніж будь-який антикорупційний захід. Адже люди працюватимуть в поліції чи ДСНС і не думатимуть про допоміжний заробіток, аби прогодувати сім’ю. Аваков сподівається, що покращення умов праці спонукатиме мотивованих людей приходити на службу.

“Це дасть можливість молодим людям думати про те, що завтра у них є майбутнє. Так вони думатимуть про роботу і не братимуть взятки. Це і є антикорупція”, – зауважив Аваков.

Як зауважив міністр, цього року на програму передбачено 2 млрд. гривень.

Реклама

Залишити коментар