Аваков: У правоохоронців достатньо сил, щоб присікти будь-які провокації на релігійному підґрунті 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не допустить провокацій на ґрунті релігійної нетерпимості.

Про це він повідомив у ефірі каналу “ТВА”.

За словами Авакова, у зв’язку з початком процесу надання автокефалії православній церкві України МВС України наголошує на неприпустимості актів свавілля і екстремізму на ґрунті релігійної ворожнечі або нетерпимості.

Міністр додав, що була спроба релігійної провокації на свято Покрови Пресвятої Богородиці, коли у  Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі невідомі намагалися захопити територію. Тоді поліція затримала близько сотні осіб.

Аваков зауважив, що зустрівся з представниками релігійних конфесій і обговорив питання можливих провокацій.

“Будь-яку ситуацію, де будуть найматися тітушки, бойовики, ми будемо присікати. Це стосуватиметься і правих радикалів, і лівих, будь-яких радикалів. У правоохоронців достатньо сил, щоб попередити провокації на релігійному підгрунті. Навіть якщо такі люди начеплять на себе зі всіх сторін тризуби, але будуть займатися антидержавними діяннями, бо такі дії є антидержавними, ми присікатимемо це”, – прокоментував міністр.

Також Аваков закликав політиків не маніпулювати релігійною тематикою, зокрема, створенням об’єднаної Української православної церкви.

“Питання єдиної церкви – це питання вибору і філософії ураїнців. Це процес історичний, він важливий, і його не можна розмінювати на якісь політичні хвилинні інтереси”, – наголосив міністр МВС.

Реклама

Залишити коментар