Провокації, бійка, затримання: хто понесе відповідальність за скандальну зустріч Тимошенко у Чернівцях

У суботу, 3 листопада, перед прес-конференцією Юлії Тимошенко у рамках її візиту до Чернівців, група осіб влаштувала скандальну зустріч політика з провокаційними плакатами. 

Історія набуває все більшого розголосу.

Все б нічого, якби у сутичці між мітингувальниками та місцевими прихильниками Тимошенко не помітили голову Чернівецької обласної ради, за сумісництвом – головного “батьківщинівця” Буковини  Івана Мунтяна.

Як відомо, група активістів перед приїздом лідерки “Батьківщини” до Чернівців вийшли у центр міста з плакатами, на який були написані репліки “Громадянин Румунії Мунтян – новий курс Тимошенко”, “Вітаємо московську зозулю на Буковинському віче”.

У результаті пікетувальників намагалися розігнати місцеві “батьківщинівці”. Між сторонами конфлікту розв’язалася сутичка.

На відео ранкового інциденту видно, як голова Чернівецької обласної ради вириває плакати, розв’язується сутичка. Окрім того, на відеокадрах зафіксовано, як невідома особа перешкоджає журналістам фіксувати події, що відбуваються.

Утім, по приїзду поліції, правоохоронці затримали тільки учасників акції.

Як відомо, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста – це стаття 171 Кримінального кодексу України, порушення якої карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Відео – Олег Тудан, з Facebook.

Реклама

Коментарі:

  • ментам повезло что меня не было там. отвалил бы я им по полной!

  • Сука, ну почему всегда самое интересное пропускаю??? Был там рядом за 3 часа до того, вломил бы пиздюлин паре юльков с огромным наслаждением, и “толкучку” бы не устраивал, а зубы бы этим дол аным прокладкам бы вышибал!!!(((

  • нах эта мандолина ваще припёрлась. гнида мля

  • Тимошенко станет, безусловно Президентом. Но, такие, как Мунтян и Ко дискредитируют её партию. Всё-таки отсутствие культуры в общении с людьми представителя молдавского народа берет верх…

Залишити коментар