Підвищення зарплат, компенсація за винайм житла, лізинг – Аваков на Буковині анонсував покращення для поліцейських і рятувальників

Поліцейським та рятувальникам пообіцяли з початку 2019 року посилення соціального захисту, зокрема підвищення заробітної плати, компенсацію за винайм квартир та систему фінансового лізингу на придбання власного житла.

Про це сьогодні, 3 листопада, повідомив міністр внутрішніх справ під час робочої поїздки на Буковину.

За його словами, з початку 2019 року будуть введені в дію нові механізми соціального забезпечення.

“Рішенням КМУ ми підвищили заробітню плату для поліцейського та рятувальника на 30%. З 1 січня мінімальна зарплата для працівника ДСНС становитиме 9 тисяч гривень, для поліцейського – 9,2 тисяч”, – зазначив міністр внутрішніх справ.

Він повідомив, що з 1 січня також вводиться в дію механізм компенсації за винайм житла.

“Якщо ви орендуєте житло в районному центрі та не маєте власної квартири, держава, окрім зарплати, компенсує вам за винайм житла… При наявності у вас родини та дітей компенсація збільшуватиметься”, – додав глава МВС.

В районному центрі компенсація за винайм становитиме від 1,9 тисяч до 2,9 тис. В обласному центрі – від 2,9 тисяч до 4,3 тисяч.

“З наступного року ми також вводимо безпрецедентний механізм фінансового лізінгу. Що мається на увазі? Починаючи з другого року служби молодий патрульний поліцейський має право заключити договір іпотеки на двадцять років. В межах цього договору всі проценти по ньому сплачуватиме держава. В проміжку з двох до п’яти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10% загальної суми, 5-10 років – 20%, потім 30% і всього до 40% суми списуються державою. При народженні дитини – держава одразу спише 5% від суми. Народите другу – ще 5% спишемо”, – повідомив А.Аваков.

Він запевнив, що механізм державного лізінгу працюватиме й для тих, хто вже давно перебуває на службі.

Реклама

Залишити коментар