Названо країни, до яких їдуть найбільше українських трудових мігрантів

Основною країною працевлаштування українських трудових мігрантів залишається Польща, на другому місці – Росія, однак наразі зростає популярність Угорщини, Чехії, а також Німеччини.

Про це повідомив спеціаліст із зв’язків з громадськістю ГО “Європа без бар’єрів” Павло Кравчук, передає агентство УНН.

“Основною країною призначення трудової міграції залишається Польща, хоча зараз зростає популярність Угорщини, Чехії, а також Німеччини й інших країн західної Європи. Основним типом трудової міграції залишається циркулярна (періодичні цикли поїздок і повернень). Росія орієнтовно на другому місці після Польщі”, – зазначив експерт.

За його словами, кількість трудових мігрантів невідома. В уряді й експертних колах називають дуже різні оцінки кількості трудових мігрантів, які іноді, зазначив експерт, сягають астрономічних і нереальних 8 мільйонів. Одне з останніх досліджень оцінює кількість трудових мігрантів у 4 мільйони за 2015-2017 роки, з яких 2,5-2,6 млн одночасно перебувають за кордоном, що цілком реальна.

При цьому він додав, що необхідність проводити статистичні виміри прописана у законі “Про зовнішню трудову міграцію” та у Стратегії державної міграційної політики, але ці норми наразі не діють.

 

Фото – ілюстративне, gazeta.ua.

Реклама

Залишити коментар