Яценюк на 100-річчі Буковинського віча згадав і про відставку законно обраного мера

Арсеній Яценюк уперше публічно прокоментував дострокове припинення повноважень міського голови Чернівців Олексія Каспрука.

Про це екс-прем’єр-міністр України, керівник політичної партії “Народний фронт” заявив у ході урочистостей з нагоди 100-річчя Буковинського народного віча.

Зокрема, він повідомив, що наступний 2019 рік буде складним для України економічно та політично. А українська влада повинна докласти зусиль для того, щоб не допустити реваншу проросійських сил.

“Зрозуміло, що Росія своїх планів не змінить. І тут в цьому шановному залі сидить дуже багато інтелігентних, розумних людей, істориків… Тут мій батько, моя мати, які знають, як це було в минулому. А ми знаємо, що ми не маємо права цього допустити цього минулого. Тому в 2019 році наше основне завдання – не дати можливості реваншу”, – сказав Яценюк.

Він додав, що у Чернівцях уже відбувся “сплячий реванш”.

“Сплячий реванш у нас є – в тому числі в нашому місті відбувся реванш, коли змістили законно обраного проєвропейського мера. Це не так далеко, це тут все. В масштабах України вони так само очікують на реванш проросійських сил”, – зазначив колишній прем’єр-міністр України.

Підсумував свій виступ Яценюк закликом єднання.

“Наша відповідь тільки одна – ми любимо свою країну, ми готові боротися за свою країну, і ми переможемо. Ми це доказали і будемо доказувати”, – сказав А. Яценюк.

Реклама

Залишити коментар