Здорожчання цін, ID-паспорти для всіх та інспектори з паркування – цього місяця українців чекають зміни

Окрім подорожчання газу, у листопаді вступають у силу ряд важливих змін. 

Газ для населення 

Як відомо, 1 листопада згідно з рішенням уряду газ для побутових споживачів Україні коштуватиме 855 гривень за 100 кубометрів замість 690. Це зростання на 23%.

Логічно, що вартість опалення. Але дещо менше – на 16%. Після того, як НКРЕ встановить тариф на тепло і гарячу воду згідно нової ціни газу, місцеві ради затвердчять нові тарифи на своєму рівні.

Інспектори з паркування

З початку листопада на дороги в українських містах вийдуть інспектори з паркування. Вони каратимуть водіїв за порушення правил дорожнього руху, а також за несплачене або неправильне паркування. Найбільше покарання – 510 гривень.

ID-паспорти для всіх

З 1 листопада всі українці зможуть поміняти паперові паспорти громадянина України на пластикову ID-картку. Причому – просто за бажанням, а не у випадку втрати, пошкодження чи 14-річчя. Утім, ID-картка не несе таких переваг, як біометричний закордонний паспорт.

Телефонний зв’язок

З 1 ж листопада подорожчають розмови по “міському” телефону. Максимальна абонплата за стаціонарний телефон окремої лінії без погодинної оплати місцевих дзвінків зросте з 43,85 гривень до 51,3. З 1 січня 2019 року буде ще одне подорожчання – до 55,92 грн.

Реклама

Залишити коментар