У виконкомі Чернівецької міськради ще не визначилися, як бути з перевізниками

Наприкінці серпня виконком Чернівецької міської ради за вимогою перевізників збільшив вартість проїзду у маршрутках до 5 гривень. Прийнятий тариф є тимчасовим – лише до 31 грудня цього року. 

Однак покращення якості наданих послуг, що було умовою підняння цін, чернівчани так і не відчули.

Тепер у виконавчому комітеті Чернівецької міськради думають, як вчинити із нинішньою вимогою перевізників, які знову хочуть переглянути тарифи.

“Вчора на засідання виконавчого комітету прийшли перевізники, вони доводили нам про необхідність підняття тарифу на проїзд у громадському транспорті. У вересні був переглянутий тариф і проїзд подорожчав на 25%, але для чернівчан нічого не змінилось в якості надання послуг перевізниками – грубість водіїв, брудні автобуси, переповненість транспортних засобів за конкретними маршрутами, або взагалі їх відсутність, недотримання графіку руху, все це так і залишилось тільки на словах, пасажири не побачили жодних покращень…Перевізники нам обіцяли, що з підняттям тарифу на проїзд, якість послуг покращиться..”, – йдеться у дописі члена виконкому Наталії Фрунзе у Facebook. 

Як зазначила Наталія Фрунзе, у виконкомі починається новий етап переговорів, ультиматумів, погроз і звинувачень.

“Я розумію, що електронний квиток вирішив би багато проблем, але поки його не запровадили, маємо вирішувати цю проблему”, – йдеться у дописі.

Член виконкому додала, що наразі виконком вивчає доцільність пільгових маршрутів, яким з міського бюджету торік було виділено 17 мільйонів гривень.

“У нас 18 пільгових маршрутів, які відшкодовуються з міського бюджету за пільгове перевезення приватним перевізникам за кожного пільговика. Якщо я не помиляюсь, то 2017 році відшкодували тільки приватним перевізникам -17 млн. грн з міського бюджету! Тому на виконкомі була створена робоча група, яка має передивитись доцільність цих пільгових маршрутів, чи дійсно всі перевізники надають правдиву інформацію по кількості перевезених ними пільговиків, за які вони отримують відшкодування з міського бюджету, і я сумніваюсь, що деякі перевізники перевозять більше 1 тисячі, лише пільговиків, за один день…тому є над чим працювати!”, – написала Наталія Фрунзе.

 

Раніше Чернівецький міський голова Олексій Каспрук заявляв, що секретар Василь Продан  і деякі підконтрольні йому депутати навмисно розхитують ситуацію в місті та збурюють громадськість. Зокрема, рішення про здорожчання проїзду приймали члени виконкому, котрі потім виступали з ініціативою знизити тариф.

 

Фото ілюстративне, з відкрити джерел.

Реклама

Залишити коментар