Аеропорт “Чернівці” – восьмий в Україні, який використовує світлосигнальну систему високої інтенсивності

Нещодавно Міжнародний аеропорт “Чернівці” увів в експлуатацію світлосигнальне обладнання вогнів високої інтенсивності, яке забезпечує точний захід на посадку за першою категорією посадки ICAO – Міжнародної організації цивільної авіації. Так “Чернівці” стали восьмим аеропортом в Україні, в якому забезпечується захід на посадку за категорією ІСАО з обома курсами.

Це дозволить зменшити кількість затримок та відмін авіарейсів через низьку видимість чи хмарність у сезон туманів, передає “Украерорух”.

Один із двох пультів керування світлосигнальною системою встановлено на аеродромі “Чернівці”. Диспетчери управління повітряним рухом вмикають обладнання за 15 хвилин до посадки повітряного судна. Другий пульт керування встановлено в апаратному залі аеродрому, спеціалісти якого контролюють усі технічні параметри системи.

“За три роки аеропорт показав, що він має свого пасажира, ставши лідером серед українських летовищ за приростом пасажиропотоку. За належних умов ми зможемо обслужити 500 тисяч пасажирів на рік. Цьому сприятиме нова світлосигнальна система аеропорту, необхідна для безпечної посадки літаків у складних погодних умовах. У такому випадку вона – єдиний орієнтир для пілота”, зазначив Борис Морський, директор Міжнародного аеропорту “Чернівці” імені Леоніда Каденюка.

За словами директора, зі старою системою, яка відпрацювала двадцять років, літаки не мали змоги сідати в умовах погіршеної видимості. Нова ж система простоювала в Чернівцях із 2012 року, а кошти, щоб завершити введення її в експлуатацію, виділили із бюджету міста лише торік.

“Ми організували всі необхідні заходи, виконали технічну експертизу, подали в Державіаслужбу України повний пакет доказової документації, і як результат – отримали на систему посвідчення придатності до експлуатації”, – додав Борис Морський.

Реклама

Залишити коментар