322 українці і 68 компаній потрапили до санкційного списку РФ

До списку потрапив і народний депутат України, чернівчанин Максим Бурбак. 

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про введення спеціальних економічних заходів “у зв’язку з недружніми діями України по відношенню до громадян і юридичних осіб Російської Федерації”.

Про це повідомила прес-служба російського кабміну, передає ТАСС.

“Вводяться спеціальні економічні заходи щодо фізичних і юридичних осіб України, що передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії і заборона на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії”, – йдеться в документі.

Повідомляється, що санкції будуть поширюватися на 322 фізичні особи та 68 юридичних осіб.

Відзначається, що серед тих, на кого поширюються відповідні санкції – судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради, чиновники адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади та великих українських компаній та інші.

Зокрема, до списку санкцій потрапили Олексій Порошенко – старший син президента України, а також Юлія Тимошенко, Арсен Аваков, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та  інші. Ні Президента України, ні Прем’єр-міністра у списку немає.

До списку входять і декілька буковинців – народні депутати Максим Бурбак, Михайло Гаврилюк, Богдан Онуфрик, Владислав Севрюков, Григорій Тіміш, лідер політичної партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос та міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Реклама

Залишити коментар