Шипинці, Лашківка та Витилівка: Кіцманська ОТГ розширила межі ще на три села

Таке рішення прийняли на позачерговій сесії Кіцманської міської ради.

У понеділок, 29 жовтня, відбулася п’ятнадцята позачергова сесія Кіцманської міської ради, на якій розглядалося питання про добровільне приєднання територіальних громад до Кіцманської міської ОТГ, передає “Вільне життя”.

На сесії були присутні т.в.о. голови райдержадміністрації, депутат районної ради від с.Шипинці Юрій Косар та шипинецький сільський голова Василь Нявчук.

Голова Шипинців прозвітував про роботу, яку зроблено у селі, описав інфраструктуру та зазначив, що об’єднання дасть громаді Шипинців ще більше можливостей для розвитку.

“Протягом останніх 8 років, впродовж яких я очолюю цю громаду, зроблено чимало. Маємо школу на 450 учнів, амбулаторію, яка обслуговує 3120 осіб, і ФАП, будинок культури, гарно розвинену інфраструктуру з магазинами, ресторанами, підприємствами. Триває робота зі спорудження басейну при школі. Покладаюся на розуміння депутатів ОТГ щодо підтримки потреб нашого села, адже сільська рада вже за 9 місяців поточного року має перевиконання бюджету, тож ми, приєднуючись до Кіцманської ОТГ, також робимо свій внесок у бюджет”, — наголосив Василь Нявчук.

Лашківський сільський голова Борис Нечай не прийшов на сесію, натомість надіслав звернення, в якому просив перенести розгляд цього питання у зв’язку зі слуханням в Чернівецькому окружному адміністративному суді позову про визнання незаконним рішення сесії Лашківської сільської ради про приєднання до Кіцманської ОТГ.

Проте з юридичної точки зору жодних перепон для розгляду питання на сесії міської ради не було.

Таким чином, враховуючи висновок Чернівецької облдержадміністрації щодо відповідності проекту рішення міської ради “Про добровільне об’єднання територіальних громад до Кіцманської міської ОТГ”, Кіцманська міська рада вирішила приєднати територіальні громади сіл Лашківка та Витилівка Лашківської сільської ради, села Шипинці Шипинецької сільської ради до Кіцманської міської ОТГ з центром у місті Кіцмань.

На сесії було визначено старостинські округи та прийнято рішення про покладання обов’язків старости.

Відповідно до закону, при приєднанні до ОТГ виконуючими обов’язки старости автоматично стають сільські голови, які дають письмову згоду.

У Шипинцях в.о. старости є Василь Нявчук. У створеному старостинському окрузі, до якого входять Лашківка та Витилівка, виконувати обов’язки старости буде Борис Нечай.

Реклама

Залишити коментар