Москаль про губернаторські амбіції на Буковині: “У страшному сні таке би не наснилося”

Геннадій Москаль, голова Закарпатської обласної державної адміністрації, заперечив інформацію про те, що він претендує на посаду губернатора Буковини.

Посадовець не підтвердив повідомлення, яке днями поширювали окремі чернівецькі ЗМІ, що після звільнення чинного голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука йому на заміну прийде Геннадій Москаль, пише “МБ”.

“Слухайте, це навіть в страшному сні мені би таке не наснилося”, – сказав Москаль.

Чиновник заявив, що вже давно прийняв для себе рішення про те, що ніколи не піде на жодну посаду в рідну Чернівецьку область.

“Що стосується Буковини. Я вже давно казав, що не піду працювати… Хіба що тільки відпочивати. Ви розумієте, це рідний край, де всі свої – браття, куми, родичі… Я проти того, щоб місцевих призначали в ОДА. Тому що в тебе тут скрізь усе пов’язано різними родинними, шкільними, університетськими зв’язками. А коли все це людину зв’язує, то людина стає невільною у виборі”, – сказав Москаль, який вже вчетверте перебуває на посаді голови ОДА.

Він додав, що згідно Конституції України, рішення про призначення та звільнення голів обласних держадміністрацій приймає виключно президент України.

“Кабмін подає президенту на звільнення. Але це не значить, що президент обов’язково підпише це подання. Виключно за президентом таке право є, згідно з Конституцією. Активісти, журналісти, політологи можуть собі говорити й писати що завгодно… Але такі рішення приймає тільки президент”, – сказав Геннадій Москаль.

Нагадаємо, раніше газета “Час” повідомляла, що нібито президент Петро Порошенко найближчим часом має намір підписати розпорядження про звільнення Олександра Фищука з посади голови Чернівецької ОДА. За даними ЗМІ, після нього Буковину має очолити чинний голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, 24 жовтня стало відомо, що Олександр Фищук написав заяву на звільнення, а Кабінет міністрів її схвалив.

Фото – podrobnosti.ua.

Реклама

Залишити коментар