Наймасштабніший спалах африканської чуми: в селі на Буковині знищать понад 2 тисячі свиней

В одному з підприємств села Василів Заставнівського району стався масовий падіж свиней, уражених африканською чумою. Там оголосили 40-денний карантин. 

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, при аналізі виникнення африканської чуми свиней, в господарствах різних форм власності встановлено, що хвороба заноситься із продуктами харчування тваринного походження, кормами та іншими методами.

“На даний час  проводять заходи, щодо ліквідації захворювання в осередку виникнення  та недопущення розповсюдження захворювання, також проводиться епізоотичне розслідування, щодо встановлення причини виникнення захворювання”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник управління цивільного захисту населення Чернівецької ОДА Олексій Гайдай, вже провели заходи з підготовки для утилізації. Зареєстровано понад 2100 туш свиней, які будуть утилізовані.

Утилізацію розпочинають сьогодні, 28 жовтня.

Спалювати туші будуть на околиці села.

Робочі групи, які складатимуться з депутатів, працівників держпродспоживслужби та поліції, перевірятимуть господарства на наявність свиней та вимагатимуть людей здати їх на утилізацію чи переробку. Гроші господарям компенсують. На місці працює комісія, яка проводить протиепізотичне розслідування.

 

Реклама

Залишити коментар