Україна негативно представлена у світових медіа, бо випускає мало інформації іноземними мовами – експерт

Україна випускає і поширює занадто мало іншомовного контенту. Таку думку висловив  керівник Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України Сергій Горячев.

Про це він заявив під час виступу на експертному столі “Сучасні технології моніторингу і аналізу контенту для прогнозування і прийняття в сфері захисту інформаційного простору України”, передає Deadline.

“На жаль, Україна не дуже добре виглядає щодо генерації та поширення іншомовного контенту, якщо не брати до уваги російськомовний. Бракує контенту англійською, польською, мовами європейських країн”, – зазначив керівник Інформаційного управління Апарату Верховної Ради.

Також він вважає, що Україна в цьому процесі програє в секторі європейському та загальносвітовому.

“Адже є впливові медіа, скажімо, в Канаді, які роблять антиукраїнські акценти, антидержавні, і активно поширюють цю інформацію. І там, у канадців чи американців, українських телеканалів немає, контент не користується попитом”, – додав керівник Інформаційного управління українського парламенту.

Народний депутат, член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Григорій Шверк нагадав, що в Україні є телеканал іномовлення UATV, який має завдання поширювати інформацію про Україну по всьому світу.

“Він уже робить, на мій погляд, непоганий контент англійською та російською. Ним опікується Міністерство інформаційної політики України. Я запитував, чому, приїжджаючи в готель в будь-якій країні світу, там є 5-6 російських каналів і, зокрема, RT, але немає українського. Щоб вони були, треба домовитися з кабельними і супутниковими операторами про трансляцію. І кожен раз, коли міністерство подає запити, виявляється, що коштів у бюджеті на це немає. І виходить, що Україна дає гроші на непоганий контент, але не на його поширення”, – констатував нардеп.

Пан Шверк додав, що, на жаль, коли у ВР розглядається бюджет, інші сфери виявляються більш пріоритетними.

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко повідомив, що телеканал іномовлення України UATV планується запустити в Білорусі. Крім того, в серпні 2018 року телеканал іномовлення України UATV з’явився в мережі кабельного і інтернет-провайдера Республіки Молдова StarNet, у вересні – став доступний в Індонезії.

Реклама

Залишити коментар