Суд за позовом Каспрука до міськради: розпочалося засідання

У Чернівецькому окружному адміністративному суді продовжується засідання за позовом Олексія Каспрука до міськради.

12:15. До зали суду підтримати Каспрука прийшли більше трьох десятків чернівчан. Присутні також прибічники секретаря міськради Продана, серед яких представники “Опоблоку”. Офіційного ж представника третьої сторони, Раздорського , поки немає.

12:29. Засідання розпочалося. Представник третьої сторони відсутній. Він надіслав клопотання, в якому вказує, що його повідомили неналежним чином і тому він просить відкласти розгляд.

Суддя Боднарюк заявив, що представника третьої сторони повідомили належно телефонограмою і повісткою.
Представник відповідача Попов у свою чергу, заявив,, що суд зачитав не все клопотання і цим допустив порушення.
12:35. Кореспондент ТВА повідомляє, що Анатолій Попов замість того, аби відповісти суду, чи вважає він можливим розгляд справи без третьої сторони, зачитує низку статей із кодексу адміністративного судочинства.
Наразі суд зробив представнику відповідача два зауваження., вімовив у заявленому клопотанні і вирішив продовжити розгляд справи.
12:40. Анатолій Попов заявив, що відповідач не встиг підготувати деякі документи для розгляду справи і просить відкласти розгляд. Каже, що це не затягуваня, а бажання належним чином готуватися до справи, право на що гарантоване.
Суддя Боднарюк зауважив, що колегія суддів уже повідомила своє рішення щодо відкладення засідання.
Остаточне рішення – розгляд продовжити.
12:47. Наразі сторони продовжують обговорювати клопотання представника відповідача Попова щодо перенесення засідання. Попов вважає, що позивну заяву підписала особа, яка не мала повноважень. Йдеться про Марію Поляк, яка є членом адвокатського об’єднання, що представляє інтереси Каспрука.
12:50. Судді вийшли до нарадчої кімнати.
13.05. Суд ухвалив: у задоволенні клопотання відповідача відмовити. Натомість, Попов повідомив, що у нього є ще клопотання. Він просить допитати у якості свідків усіх 29 депутатів, які проголосували за припинення повноважень Чернівецького міського голови Олексія Каспрука.

13:12. Представник Каспрука заявив: “Таке рішення щонайменше передчасне. Якщо у підготовчому засіданні буде з’ясовано, що ці свідки мають інформацію, яка вплине на процес, тоді їх можна допитати.

13:15. Судді вийшли до нарадчої кімнати.

13:17. Суд ухвалив у задоволенні заявленого представником відповідача клопотання відмовити, оскільки у позовній заяві йдеться не про процедуру.

13:20. Оголошено 10-хвилинну перерву. Представник міськради Попов має намір підготувати клопотання про віддвід колегії суддів.

13:43. Представник віповідача Анатолій Попов оголошує клопотання про відвід судової колегії. Він мотивує це тим, що “порушене право сторони на надання доказів – тобто відмовлено у допиті свідків.” А це, на думку Попова, дає підстави сумніватися у обєктивності колегії суддів.

13:48. Натомість, представники позивача вважають, що це – зловживання процесуальними правами. Бо незгода з рішення суддів не є підставою для відводу, а заявлене клопотання про відвід – безпідставне.

13:51. Суддя Боднарюк заявив, що незгода із рішенням суду не є підставою для відводу колегії суддів.

13:55. Попов просить викликати у якості свідка начальника Юридичного управління міськради Олександра Шибу в якості свідка, бо він мав стосунок до підготовки рішення про припинення повноважень міського голови..

Натомість, представник позивача Поляк каже, що йдеться не про процедуру, а про підстави.
13:58. Олексій Каспрук заявив, що Олександр Шиба є посадовцем відповідача, він готував відзив на позов, а також вказував, що має конфлікт інтересів, а тому не може виступати представником у суді.
14:00. Суд вирішив відкласти розгляд цього клопотання, поки не буде встановлено предмет розгляду.
14:12.  Представник позивача Поляк заявив, що вважає за можливе і необхідне завершувати підготовчі засідання.
14:16.  Представник відповідача Попов каже, що в межах підготовчого засідання до наступного тижня ще готує документи і не готовий переходити до розгляду справи по суті. Він просить оголосити перерву або відкласти підготовче засідання.
14:40. Підготовче засідання закрили та оголосили, що 16 листопада о 10:00 розпочнеться розгляд справи по суті.
Реклама

Залишити коментар