7 з 10 затриманих за підозрою в розкрадання грошей Ощадбанку виходять під застави

Заставу внесли за сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима і ще за п’ятьох заарештованих. Раніше з-під варти вийшла заступниця голови правління Ощадбанку Ірина Земцова, яка внесла 7 мільйонів гривень застави.

Про повідомляє “Українська правда” з посиланням на дані юридичної компанії EQUITY.

“26 жовтня 2018 року, відповідні суми застав вже було сплачено. Ми очікуємо, що клієнти компанії вийдуть на свободу вже найближчим часом”, – сказано у листі.

Водночас у листі адвокати заявили, що добили зменшення застав 6 своїм підзахисним: керівнику ЗАТ “Креатив”, двом працівникам ПАТ “Креатив Груп”, колишньому головному бухгалтеру Групи компаній “Креатив”, колишньому директору ТОВ “ЗМЖ”, колишньому акціонеру групи компаній “Креатив” Максиму Березкіну.

Раніше заступниця голови правління Ощадбанку Ірина Земцова, яку була арештована у цій справі, внесла заставу у 7 мільйонів гривень.

Як відомо, 23 жовтня було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних злочинів та заволодінні 20 млн доларів Ощадбанку, а також затримано низку посадовців цього держбанку і підприємств групи “Креатив”.

Досудовим слідством було встановлено, що протягом вересня 2013 – січня 2014 років бенефіціарні власники групи “Креатив”, діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ “Креатив”, службовими особами АТ “Ощадбанк”, ТОВ “ЗМЖ”, працівниками ПАТ “Креатив груп” і ТОВ “Кредитне брокерське агентство”, заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ “Креатив” в АТ “Ощадбанк” за договором кредитної лінії в сумі 20 млн. дол., що на момент вчинення злочину становило 160 млн. грн.

Загалом правоохоронці затримали і повідомили про підозру у присвоєнні 20 млн. дол. Ощадбанку десятьом особам.

Прокурори САП внесли до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн. грн.

Фото – antikor.com.ua.

Реклама

  • Махинации с кредитною линией продолжают далее и люди даже не замечают как им насчитывают за не полученные кредитные лимиты на пенсионную карточку

Залишити коментар