За петицію про звільнення чернівецької чиновниці голосують роботи – міськрада

Відділ комп’ютерно-технічного забезпечення Чернівецької міської ради виявив ознаки машинного вводу більш ніж 70% голосів у петиції щодо звільнення з посади начальниці управління капітального будівництва департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради Василини Маковійчук.

Про те, що у петиції голосував робот, свідчить наявність груп голосувань, що відбувалися з фіксованим інтервалом часу, з однакових мережевих адрес, з назвами поштових скриньок, які мають ознаки машинної генерації, інколи відрізняючись лише на один символ.

Про це йдеться у листі-відповіді фахівців міської ради на ім’я чернівчанина Олександра Чернюка.

Ще на початку місяця він написав на  сторінці спільноти “Чернівчани” у Facebook про вищезгадану петицію:

“Зібрано 220 голосів із 250 потрібних, а часу залишилось аж 26 днів з 30. Це дивно, бо зазвичай, так швидко голосуються тільки резонансні петиції. Наступна примітність, автор написав своє ім’я по батькові з м’яким знаком після Ч. Так само написані імена по батькові ще кількох людей, що проголосували за петицію”.

За словами користувача, головна ознака “накрутки” голосів – це періодичність голосування в хвилину – дві.

“Загуглив про чиновницю. Хто така, що натворила. А там, Промінь пише про цю петицію. І публікує в той же день, коли створили петицію. Дивна спритність, чи не так?
Цінність петицій було девальвовано ще раніше, але використовувати петиції для владної боротьби – це неприпустимо”, – пише в своєму пості Олександр Чернюк.

 

Реклама

Залишити коментар