Каспрук: Жаль, коли підприємці, які приходять до влади, перетворюються на бариг

У Чернівцях так звана нова влада взяла курс на знищення усіх комунальних підприємств. Розпочали зі ЖРЕПів, на черзі – інші підприємства.

Про це повідомив Олексій Каспрук на спільній прес-конференції з колишнім директором КП “Чернівціводоканал” Анатолієм Чабаном.

“У нас у місті дуже багато підприємців. Але, на жаль, коли деякі підприємці стають представниками влади чи депутатами, вони перетворюються на звичайних бариг”, – заявив Каспрук.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, якого відправили у відставку депутати міської ради, розповів журналістам, яка ситуація відбувається зараз із комунальними підприємствами.

Він повідомив ряд причин, чому, на його думку, звільнили директора “Чернівціводоканалу”, а також назвав це рішення політичним.

“Рішення прийнято, бо було обіцяно, що підприємство очолюватимуть “рідні”. Частина депутатів, які не хочуть маленький шматок землі за свій голос, а хочуть великий кусок, кинули око на ділянку на вулиці Щербанюка, де знаходяться споруди водоканалу”, – зазначив Каспрук.

За його словами, там велика земельна ділянка, яку хочуть вивести з-під власності  водоканалу і віддати під багатожитлову забудову. Анатолій Чабан, упевнений Каспрук, такої згоди не підписав би.

Схожа ситуація з “Міськшепом”, якому міська рада не дає замовлень. Підприємство, яке має власний асфальтний завод, техніку і людей, зараз практично не отримує доходів, бо замовлення віддають різним приватним фірмам.

“Зараз є проект забудови території “Міськшепу” на вулиці Кошового багатоквартирним будинком. На перспективу для міста – підтримую, там не місце для солі і техніки. Але має бути заміна – нові склади, гаражі, адміністративні приміщення. Але міська рада не бачить це підприємство перспективним”, – додав Каспрук.

Таке управління міськими комунальними підприємствами, як вважає Каспрук, спрямоване на їх знищення.

 

Реклама

Залишити коментар