На Буковині суд покарав підлітка, який погрожував однокласнику пістолетом

Новоселицький районний суд Чернівецької області визнав винним 15-річного учня Хотинської ЗОШ №5 у хуліганстві і призначив йому рік іспитового строку.

Хлопця обвинувачено за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом).

Як повідомила прес-служба апеляційного суду Чернівецької області, інцидент трапився у березні 2018 року.

Юнак з хуліганських мотивів, прагнучи показати свою зневагу та перевагу у фізичній силі, розпочав словесний конфлікт з іншим школярем та наніс останньому декілька ударів кулаком в обличчя.

Через кілька хвилин по тому хлопець знову підійшов до потерпілого, який на той час знаходився на зупинці громадського транспорту по вул. Незалежності у м. Хотині. Погрожуючи фізичною розправою, обвинувачений приставив до голови юнака пневматичний газобалонний пістолет, чим створив реальну загрозу для його життя та здоров’я.

Новоселицький районний суд Чернівецької області при призначенні покарання враховував, що обвинувачений вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину.

Тому суд, врахувавши всі обставини справи, визнав обвинуваченого винним за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство) та призначив йому покарання, з застосуванням вимог ст. 69 КК України (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом), у виді 1  року позбавлення волі. Відповідно до ст. 75, 104 КК України звільнив від відбування основного покарання з іспитовим строком в 1 рік.

Втім, якщо підсудний, протягом визначеного судом іспитового строку, вчинить новий злочин, тоді відбуватиме реальне покарання.

Фото ілюстративне, gorod.sumy.ua.

Реклама

Залишити коментар