На Буковині депутати пропонують заборонити російськомовні пісні, фільми та концерти

Проект рішення “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Чернівецької області” зареєстрував депутат Чернівецької обласної ради від фракції “Свобода” Ростислав Поклітар. 

У проекті пропонується встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Чернівецької області до моменту повного припинення окупації території України.

Відповідне рішення депутат також запропонував ухвалити органам місцевого самоврядування.

Як значиться у документі, Чернівецька ОДА має створити міжвідомчу робочу групу (за участю громадськості, правоохоронних органів та районних державних адміністрацій) “з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Чернівецької області”.

“Через відсутність законодавства та чіткої державної програми підтримки і розвитку державної мови, як то практикується у більшості країн світу, та безконтрольний вплив через ЗМІ та різного роду рекламні програми із масовим засиллям російськомовного культурного продукту, українська мова та культура є в занепаді і це потрібно змінювати”, – йдеться у пояснювальній записці депутата Поклітара.

Він також вказав, що цей проект рішення підготовлено на сесію Чернівецької облради, щоб захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора та подолати наслідки тривалої мовної русифікації.

Реклама

Коментарі:

  • Разрешить вещать только косноязычному интеллектуалу, на чистом суржике. Да да вы догадались кому именно.

  • Ви що сука долбайоби?? Ви дороги зробили? Лінії електропередач привели в порядок каналізації.. Ви боретесь за те щоб зменшити тарифи?? Нє.. Гандони ви в нас половина міста по російський говорить.. І що комусь не дає жити.. Уроди вииулнчені ви хоча дороги зробіть

  • KOGDA-TO HZIL V cHERNOVTCAH , SEYCHAS HZIVU V NEW-YORKe ZDES V N.Y. RAZGOVARIVAUT KAZHDIY NA SVOEM YAZIKE I ETO NIKOMU NE MESHAET OBSCHATSYA NA ANGLIYSKOM I SVOEM YAZIKE !!!!!!!!

Залишити коментар