У Чернівцях помер школяр: лікарі діагностували менінгококову інфекцію

Сьогодні вночі, 22 жовтня, у Чернівцях раптово помер учень третього класу навчально-виховного комплексу “Любисток”.

Попередньо у дитини діагностували менінгококову інфекцію. Про це повідомила в.о. головного лікаря Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Наталя Гопко, передає МБ.

За її словами, дитину привезли до обласної дитячої лікарні пізно ввечері у важкому стані.

“О третій ранку ми отримали екстрене повідомлення про випадок. І в першій половині дня нас повідомили, що дитина померла. Наші колеги здійснюють заходи по школі, проводять лабораторні обстеження, спілкуються з батьками. В обов’язковому порядку зараз проводимо медичні обстеження діток”, – сказала Н. Гопко.

Лікарі додали, що шансів врятувати дитину вони не мали.

“Блискавична форма, яка супроводжується масивними крововиливами всіх органів. І тому, на жаль, врятувати дитину ми не змогли”, – повідомила Наталія Скращук, заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні.

Навчальний процес у закладі вирішили не переривати.

Директор навчального закладу “Любисток” Віра Сопетик повідомила, що сьогодні обстежили працівників та учнів НВК.

“Сьогодні провели обстеження всіх учнів цього класу та вчителів, які читають їм предмети, лабораторний центр взяв проби. Чекаємо результатів”, – сказала директор.

“Дуже хороша, весела, вихована дитина. Хлопчик навчався на високому рівні, впродовж трьох років дитина жодного зауваження не мала. Ідеальна сім’я, пропусків не було, дитина жодного дня без причини не пропускала навчання. Це просто жахливо. Ми всі шоковані, наскільки швидко це сталося. Це не проявлялося”, – додала Віра Сопетик.

 

Фото – 24tv.ua, ілюстративне.

 

Реклама

Залишити коментар