На Буковині влада і підприємці виступили проти закриття низки станцій для вантажних перевезень

У Чернівецькій облдержадміністрації відбулася нарада щодо рішення ПАТ “Українська залізниця” про закриття низки станцій для вантажних перевезень. 

Про це повідомила прес-служба Чернівецької ОДА.

Виконавча влада виступила проти закриття залічних станцій у райцентрах і селах краю.

“Як керівник виконавчої влади я не погоджу рішення “Укрзалізниці” припинити вантажні операції на так званих малодіяльних і збиткових станціях. Як і не погоджу грошову компенсацію з місцевих бюджетів за збитки, понесені Укрзалізницею”, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Фищук під час наради.

За словами голови ОДА, Укрзалізниця повинна знизити тариф на вантажні перевезення і таким чином збільшити їх кількість. Він також додав, що вантажні перевезення залізницею дадуть можливість уникнути надмірного навантаження на дорожнє полотно та його руйнування.

Підприємці області додали, що економіка краю зазнає збитків через незадовільну роботу “Центру транспортної логістики”. Мовляв, підприємствам забороняють використовувати власні локомотиви, але й не видають із залізниці, нібито через нестачу.

Олександр Фищук підсумовуючи, наголосив, що зібравши усі наведені приклади блокування перевезень, виконавча влада за його підписом підготує звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та СБУ.

Представник “Укрзалізниці” Ярослав Лучко погодився, що економія від закриття станцій буде мізерною, натомість для розвитку регіону такий крок стане катастрофою.

 

Реклама

Залишити коментар