У Чернівцях за подвійне вбивство довічно ув’язнили двох чоловіків

Суд присяжних Шевченківського районного суду м. Чернівці засудив двох жителів Чернівців до довічного ув’язнення за подвійне вбивство з корисливих мотивів.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що 6 серпня 2015 року 26-річний мешканець Чернівців, знаходячись поблизу гори Цецино в Чернівцях, мав при собі незареєстровану вогнепальну зброю, з якої здійснив ряд пострілів.

Згодом, на цій же території лісництва чоловік разом із 24-річним спільником, розпивав алкогольні напої з 30-річним знайомим. Спільники вирішили заволодіти його майном, завдавши останньому численні тілесні ушкодження, несумісні із життям. Пересвідчившись, що потерпілий не подає ознак життя, заволоділи його мобільним телефоном, а понівечене тіло скинули в яр прикидавши камінням та сухим листям.

Також, у ніч з 6 на 7 серпня, чоловіки в стані алкогольного сп’яніння здійснили розбійний напад на 73-річну чернівчанку. Щоб заволодіти майном літної жінки, зловмисники зайшли до її помешкання, де завдали їй численні удари по обличчю та не менше 56 ножових поранень майже по всіх частинах тіла, від яких потерпіла померла.

Правопорушники з мобільним телефоном потерпілої були затримані правоохоронцями на місці скоєння злочину.

На судовому засіданні обвинувачені свою вину не визнали, проте прокурор надав суду беззаперечні докази, що підтверджують їх вину в інкримінованих злочинах.

Суд присяжних за скоєння злочинів, передбачених п.п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 КК України, призначив молодикам довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла.

Також задоволено цивільні позови родичів потерпілих. Підсудні мають сплатити їм компенсацію за завдану моральну шкоду в сумі по 200 тисяч гривень.

Рішення ще не набуло законної сили.

 

 

Реклама

Залишити коментар