МОЗ України дало рекомендації щодо “Пакунку маляти”

МОЗ України пропонує рекомендації, щоби речі у “Пакунку маляти” були максимально корисні для здоров’я новонародженої дитини.

З 1 вересня в Україні стартував масштабний проект “Пакунок маляти”. До 2020 року – у пілотному режимі. Це означає, що Міністерство соціальної політики, що реалізує цей проект, буде вивчати відгуки батьків, соціальних служб, місцевих органів влади  і вносити необхідні зміни. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

“МОЗ України рекомендувало прибрати з пакунку будь-які медичні вироби і ліки, тому що їх має призначати лікар, а універсальних ліків, які підходять усім дітям, не існує. Крім того, МОЗ України поділяє позицію Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо користі грудного вигодовування. Вигодовування сумішами можливе лише у тих випадках, коли жінка не може годувати дитину грудним молоком”, – сказала Ірина Литовченко, гендиректор Директорату стратегічного планування і євроінтеграції Міністерства охорони здоров’я.

Отримати “Пакунок маляти” можуть мати, батько, родичі, прийомні батьки чи патронатний вихователь. Для отримання “Пакунку маляти” достатньо заповнити заяву у пологовому будинку чи у соціальній службі.

“До програми уже долучилися 23 регіони і наразі уже 30 тис родин отримали “Пакунки маляти” по усій країні.  Ще дві області – Донецька і Луганська – готують необхідні документи, щоби підписати договір і одержати “Пакунки маляти”. Надіємось, вони приєднаються найближчим часом”, – сказала Олександра Чуркіна, заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції.

До кінця року у регіони доставлять майже 115 тисяч пакунків.

Реклама

Залишити коментар