РПЦ розірвала євхаристійне спілкування зі вселенським православ’ям

Цей крок РПЦ став відповіддю на рішення синоду Константинопольського патріархату надати автокефалію православній церкві в Україні.

На сайті Патриархия.ру опубліковано текст заяви Синоду РПЦ про розрив євхаристійного спілкування з Константинополем на всіх рівнях, включаючи мирян.

“На засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви, що відбувся 15 жовтня 2018 року в Мінську, було прийнято Заяву Священного Синоду у зв’язку з посяганням Константинопольського Патріархату на канонічну територію Російської Православної Церкви. Члени Священного Синоду визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським Патріархатом”, – сказано в повідомленні.

“Відтепер і надалі до відмови Константинопольського Патріархату від прийнятих ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Російської Православної Церкви неможливо співслужіння з кліриками Константинопольської Церкви, а для мирян – участь в Таїнствах, що здійснюються в її храмах”, – зазначається у документі.

На фото – патріарх Кирило.

 

Реклама

Залишити коментар