Підприємців Буковини застерігають про можливу появу псевдоінспекторів

Шахраї у різний спосіб вимагають у підприємців кошти.

Управління Держпраці у Чернівецькій області попереджає суб’єктів господарювання про можливість появи на підприємствах, в установах, організаціях регіону шахраїв під виглядом інспекторів праці. Про це повідомила прес-служба управління.

У різний спосіб шахраї вимагають у підприємців кошти нібито в обмін на не проведення заходів державного нагляду, або ж зменшення сум, накладених раніше штрафних санкцій.

Управління Держпраці у Чернівецькій області закликає роботодавців до пильності й до уточнення даних осіб, котрі представилися інспекторами Держпраці, або інспекторами праці органів місцевого самоврядування.

Детальну інформацію щодо виданих посвідчень головним державним інспекторам, які здійснюють державний нагляд з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів, можна перевірити на сайті Державної служби України з питань праці у розділі “Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю” – підрозділі “Інформація про службові посвідчення інспекторів праці Держпраці”.

Відповідну інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування роботодавець може перевірити у цьому ж розділі на сайті Держпраці України, у підрубриці “Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування”.

У разі, коли суб’єкта господарювання відвідали псевдо інспектори праці, необхідно оперативно повідомити про такі факти правоохоронні органи.Важливо повідомити про такі випадки й Управління Держпраці у Чернівецькій області за телефонами: (0372) 55 37 24; 52 56 67.

Фото – news.dtkt.ua.
Реклама

Залишити коментар