Мінфін не має права збирати персональні дані – рішення Конституційного суду

Тепер Мінфін має запитати дозволу перед тим, як отримувати дані щодо пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат.

Конституційний суд України визнав неконституційним надання Міністерству фінансів України права отримувати інформацію, що містить персональні дані. Про це повідомляє прес-служба КСУ.

“Повноваження міністерства на безкоштовне отримання інформації, якка містить персональні дані, є дискреційними… Міністерство може бути наділене повноваженнями із отримання та обробки інформації, яка містить персональні дані, тільки для досягнення легітимної мети. Однак через відсутність будь-яких кордонів дискреції, встановленої законом, щодо подальших дій із інформацією, яка містить персональні дані, виключає навіть мінімальний захист суб’єкта персональних даних…”, — сказано у повідомленні.

Відповідно до рішення суду, тепер Мінфін має запитати дозволу, перед тим, як отримувати дані щодо пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат.

Рішення вступає в силу з дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення, тобто з 11 жовтня, Воно є обов’язковим, остаточним і не підлягає оскарженню.

Фото – ccu.gov.ua.

 

Реклама

Залишити коментар