Міжнародний валютний фонд змінив прогноз щодо ВВП в Україні на 2018 рік

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що зростання реального ВВП України за підсумками 2018 року становитиме 3,5%, що вище на кілька пунктів в порівнянні з попереднім прогнозом Фонду, оприлюдненим у квітні.

Про це йдеться в новому огляді МВФ “Перспективи світової економіки”, оприлюдненому Фондом.

Так, за результатами дослідження, рівень реального ВВП України, який у 2017 році становив 2,5%, у 2018-му очікується на рівні 3,5%. У попередньому прогнозі цей показник в 2018 році оцінювався не більше 3,2%. Водночас, у 2019 році Міжнародний валютний фонд прогнозує зменшення зростання ВВП України до рівня 2,7%.

Україна традиційно визначена в групі імпортерів енергоносіїв у регіоні. Найкращий прогноз ВВП на нинішній рік у цій групі має Вірменія (6,0%). Найнижчий – Киргизстан (2,8%).

Водночас, Фонд оприлюднив інші важливі показники економічного зростання. Так, індекс споживчих цін в Україні, як очікують аналітики МВФ, зупиниться на позначці 10,9 цього року, а наступного – зменшиться до 7,3. Це також демонструє позитивну динаміку в порівнянні з квітневим прогнозом.

Баланс поточних рахунків в Україні залишатиметься негативним, на рівні мінус 3,1% у 2018 році та мінус 3,9% наступного року. Рівень безробіття в Україні, як очікується, становитиме 9,4% та зменшиться до 9,2% наступного.

Міжнародний валютний фонд двічі на рік готує огляд “Перспективи світової економіки”, де розкриває аналіз поточних тенденцій та очікуваних перспектив у цій сфері в ближчому майбутньому.

 

Реклама

Залишити коментар