Олексій Каспрук: щоб покласти край житлово-комунальному шахрайству, люди мають створити ОСББ

Олексій Каспрук спільно з групою жителів міста готує судовий позов проти виконавчого комітету міськради щодо скасування результатів конкурсу, на підставі якого дві приватні фірми замість ЖРЕПів стали управителями майже 600 багатоквартирних будинків.

Про це Каспрук повідомив на прес-конференції.

Він зазначив, що мешканцям багатоквартирних домів почали надходити рахунки за вересень від приватних фірм за послуги, які, за словами Каспрука, ці підприємства не надавали.

“Людям приходять рахунки за вересень. Нібито їх треба сплатити. Тут є кілька важливих моментів. По-перше, досі не оприлюднено договори між департаментом ЖКГ та управителями. По-друге, у відповідь на запити Головне управління Державної фіскальної служби України повідомило, що на цих двох підприємствах працівників, які могли виконувати ці роботи, обслуговувати 600 будинків, немає”, – повідомив Каспрук, назвавши дії цих фірм “чистим шахрайством”.

Він продовжив, що “з людей хочуть стягнути гроші ні за що, до того ж немалі, адже тариф виріс в рази – від 200 до 300 грн з кожної сім’ї”.

Це одним важливим моментом є те, що ці фірми виставляють такі ж рахунки на отримання державних коштів – субсидій. Таким чином, управителі за місяць зароблять понад мільйон гривень.

“Загальна сума коштів, яку ці управляючі компанії очікують отримати у вересні, в яких, я хочу нагадати, працює одна людина, – 1,5 млн грн за місяць. Вони просто хочуть покласти ці гроші собі у кишеню”, – сказав Олексій Каспрук.

Вихід з житлово-комунального шахрайства у тому, що люди повинні захистити своє комунальне майно, створивши ОСББ.

Олексій Каспрук під час прес-конференції неодноразово звертав увагу на процес знищення комунальних підприємств, що відбувається зараз: “Влада побачила, що тиск на ЖРЕПи не пройшов, що працівники не звільняються, тож опубліковали проект рішення про ліквідацію ЖРЕПів, які опираються, та приєднання їх до ЖРЕПів №3 і №17”.

Каспрук зазначив, що разом з мешканцями з різних районів міста готуватиме судові позови щодо скасування результатів цього конкурсу.

Реклама

Залишити коментар