“Євробляхи” не враховуватимуть при нарахуванні субсидії – Мінсоцполітики

Цього опалювального сезону при призначенні субсидій не будуть враховувати наявність автомобіля на європейській реєстрації.

Про це заявив директор директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко під час прес-конференції, передає інформагентство УНН.

“Автомобіль на “євробляхах” – це проблема не тільки субсидій, але й в цілому держави, оскільки неможливо встановити факт належності прав на це майно. За неможливості встановити, що конкретне майно належить конкретній особі, а вона його просто використовує на підставі чогось, відповідно, це неможливо використовувати в офіційних документах чи офіційній статистиці”, – зазначив чиновник.

За його словами, крім того, комісія щодо призначення субсидій буде підходити до критеріїв щодо її надання більш індивідуально.

Так, наприклад, відносно пункту про придбання автомобіля не старше 5 років, експерти оцінюватимуть – чи то був новий автомобіль за кілька мільйонів гривень, чи це був, наприклад, автомобіль марки Daewoo Lanos, взятий у кредит в 2014 році.

Як відомо, Кабінет міністрів України працює над впровадженням монетизації субсидій у три етапи. Зараз Мінсоцполітики підготувало пропозиції про запровадження монетизації у три етапи: з 1 січня 2019 року – близько 100-150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів; з 1 травня 2019 року – монетизація для домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року; з 1 жовтня 2019 року – повний перехід на монетизацію.

Реклама

Залишити коментар