У мережі розкритикували проект ремонту відрізку вулиці Героїв Майдану у Чернівцях

Нещодавно Чернівецька міська рада підписала договір з чернівецькою компанією “Білі Роси” на розробку проектно-кошторисної документації вулиці Героїв Майдану на відрізку від Щербанюка до проспекту Незалежності. Однак цей проект не отримав підтримки суспільства, навпаки, його розкритикували за непродуманість. 

Богдан Старик, координатор напряму “Безпечні вулиці” громадської організації “Буковинська агенція регіонального розвитку” розповів, чому у Чернівцях не слід очікувати на якісні і безпечні вулиці, а також чому проект капітального ремонту не варто реалізовувати.

Про це він розповів у своєму блозі.

Перше, на чому акцентував увагу Богдан Старик, це те, що є затверджений проект реконструкції проспекту Незалежності. Тому при створенні проектно-кошторисної документації на відрізок вулиці Героїв Майдану треба було це враховувати, оскільки шляхи обох ділянок перетинаються на кільці. Цей момент був упущений, що, у випадку реалізації обох планів, спричинить суттєві проблеми.

Мова йде про будівництво турбо-кільця проспект Незалежності — вулиця Героїв Майдану, яке передбачено проектом реконструкції проспекту Незалежності. Його особливість у тому, що водій, залежно від свого подальшого руху, обирає смугу та не перебудовується у процесі перетину кільцевої розв’язки. Так, проект передбачає по три смуги в одному напрямку для зручності і безпеки руху.

Як наголосив координатор “Безпечних вулиць”, ТОВ “Білі роси” не врахували цього у своєму проекті.

Окрім цього, автор статті “Перемога” по-чернівецьки” на основі зроблених креслень висловив побоювання щодо компетентності і фаховості чернівецької фірми, яка підготувала проектно-кошторисну документацію (ПКД) на ділянку вулиці Героїв Майдану.

Суперечливий момент викликала і ціна виконаних проектів. Так, ПКД на Героїв Майдану коштувало місту трохи більше 360 тисяч гривень. Для порівняння, проспект  першочергово коштував 98 тисяч, згодом вносилися правки і підписувались додаткові договори, проте вартість не перевищила 200 тисяч. Але об’єм робіт дуже різний.

У підсумку Богдан Старик зазначає, що проект капітального ремонту ділянки вулиці Героїв Майдану викликає сумніви, чи будуть колись безпечними вулиці, якісними дороги чи безбар’єрним середовище у Чернівцях.

 

 

Реклама

Залишити коментар