У каналу NewsOne знову змінився власник

Новим власником телеканалу NewsOne став народний депутат від “Опозиційного блоку” Тарас Козак. Він змінив на посаді Євгена Мураєва, який став власником телеканалу в червні поточного року.

Про це повідомляє Deadline.

Медіаюрист Центру демократії і верховенства права Максим Дворовий передбачає, що зміна власника телеканалу NewsOne може бути обумовлена ​​потребою убезпечити телеканал NewsOne від можливих санкцій Ради національної безпеки і оборони.

Швидше за все, зміна власника пов’язана зі зверенням парламенту до РНБО щодо накладення санкцій на ТОВ “Новости 24 часа”, яке є юридичною особою телеканалу NewsOne.

За Законом України “Про санкції”, на юридичних осіб, зареєстрованих в Україні, санкції можуть накладатися тільки в разі, якщо їх контролюють іноземці або апатриди, нерезиденти або ж якщо через них фінансується терористична діяльність. Ймовірно, Андрія Портнова можна розцінювати як нерезидента, а тому цей крок може бути зроблений для того, щоб зняти загрозу накладення санкцій з телеканалу, – прокоментував пан Дворовий виданню “Детектор медіа”.

Нагадаємо, що професійне співтовариство виступило проти діяльності каналів “112 Україна” і NewsOne. Deadline.com.ua писав про те, що 229 депутатів Верховної Ради підтримали санкції проти цих ЗМІ після збору підписів під петицією. Депутати вимагають позбавити канали ліцензії, заборонити мовлення в Україні і ввести ряд інших обмежень.

Реклама

Залишити коментар